Köszöntő

Istenek ajándéka, sport! Élet éltető vize!
(Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz)

Tisztelt Látogatónk!
Tisztelt Sportbarátunk!

Szeretettel köszöntjük honlapunkon.

Szekszárdon az úszósport régi, több évtizedes hagyományokkal rendelkezik. A város legismertebb úszója 200 m mellúszás világbajnoka Sipos Márton volt. A nevével fémjelzett úszóversenyt több, mint harminc éve rendezzük meg és évről évre tekintélyes létszámban vonz – elsősorban utánpótlás korú – versenyzőket határokon kívülről és belülről. Ami talán még ennél is fontosabb, minden évben kétszáznál több gyermek tanul meg úszni, ill. versenyez az egyesület szervezésében az itt dolgozó edzők alapos felkészültsége révén, odaadó munkája eredményeképp.

Hitünk szerint az úszás az a sport, ami minden korosztály számára ajánlható. A rendszeres úszás karbantartja a testet és a lelket, ily módon hozzájárul az egészséges élet hosszú távon való megőrzéséhez. Az úszás összetartó ereje sem elhanyagolható, az úszósportban résztvevők nagy családjában mindenkinek megvan az örömet adó, néha nehéz és küzdelmes, de mindenképpen tiszteletre méltó feladata. A tanuló kisgyermekeknek az, hogy a lelkes szülői bíztatás és támogatás mellett, edzőink odafigyelő irányításával megtanuljanak szépen és jól úszni. Versenyzőinknek azért szurkolunk, hogy a néha monoton és kemény edzések után a versenyeken önmagukhoz mérten sikeresen szerepeljenek. Edzőinknek a megalapozott szakmai munka mellet külön köszönettel tartozunk azért, hogy a mai, elidegenedett világban nemcsak úszni tanítanak, hanem igazi nevelő munkát is végeznek.

Az egyesület magját azok a szülők alkotják, akik talán maguk is itt tanultak meg úszni, vagy versenyzőink voltak. Ám bárhol szerették is meg az úszást, gyermekeik nevelésében fontos állomásnak tartják az úszósport megismertetését csemetéikkel. Az elvetett magból így nő és fejlődik életképes, erős fa, melynek minden ága, levélkéje fontos, és egyenként hozzájárul ahhoz, hogy az úszósport Szekszárdon örökzöld maradjon.

Külön köszönettel tartozunk támogatóinknak, szponzorainknak, illetve társadalmi segítőinknek, akik jelentős mértékben hozzájárulnak azoknak a feltételeknek a biztosításához, amelyek révén taníthatunk, nevelhetünk, edzhetünk és versenyezhetünk.

Honlapunkon folyamatosan beszámolunk az egyesületben végzett munkánkról, eredményeinkről. A legfrissebb információkkal tájékoztatni szeretnénk az úszással ismerkedni vágyókat, versenyzőink szereplését figyelemmel kísérő segítőinket. A realitásokon alapuló, előrevivő kritikát, észrevételt is szívesen fogadunk.

Gaál Zoltán
elnök