Email cím változás

Tisztelt Látogatók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy egyesületünk email elérhetősége a következő címre változott: vizmuse@vizmuse.hu

Tisztelettel:
Szekszárdi Vízmű SE

Amatőr Röplabda Verseny

2014. június 21-én szombaton amatőr röplabda versenyt rendeztünk. Szerencsére az idő mellénk állt, így igazi strandhangulat volt a szekszárdi élményfürdőben. A háromfős csapatok színvonalas mérkőzéseket játszottak, és jókedvűen telt az egész nap.

Tolnai kerékpártúra

Május végén ismét biciklitúrán vehettek részt a Szekszárdi vízmű Se úszói és családtagjai. A túra Szekszárdról indulva érintette Bogyiszlót, majd tovább tekertünk Tolnára, ahol finom ebéddel vártak minket, végül hazafelé vettük az irányt. A körülbelül 45 km-es távot bár a végére elfáradva, de jókedvűen teljesítették a gyerekek.

Egészségnap II.

2014. május 17-én került megrendezésre második Egészségnapunk, melyet a 10.000 lépés az egészségünkért című rendezvénnyel együtt tartottunk. A rossz idő ellenére közel 100-an kilátogattak a szabadtéri programra.

Érdemes is volt csatlakozni, hiszen a rendezvényen részt vett többek között a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (vérnyomás mérés, cukorbetegség kockázatfelmérés, megelőzés), a Vöröskereszt (újraélesztés, egészségügyi tanácsadás), a helyi agrárkamara és a helyi mentők, tűzoltók, rendőrök is.

A gyerekek sátrainknál kipróbálhatták a pályázat keretében vásárolt játékainkat, nagy csaták alakultak ki Pétanqueban. Az érdeklődők kipróbálhatták, hogy milyen a búvárpalackból levegőt venni, és az újraélesztés menetét is megtanulhatták.

Ha a nagy játékban megéheztek egészséges ételek várták őket. Kóstolhattak továbbá mézet és házi lekvárt is.

Zomborban kezdték az idényt az úszók

Február közepén külföldi versennyel kezdődött az év a Szekszárdi Vízmű SE úszói számára. A kétnapos verseny első napján a 13 év és idősebbek, másnap a fiatalabbak versenyeztek. A hangulatos jó szervezésű versenyen sok egyéni csúcsot és dobogós helyezést értek el úszóink.

Eredmények:

Polet kupa – Zombor, 2014.02.15
100 mell 4. Répási Zita 1:26,96
200 pill. 5. Horváth Gábor 3:26,23
100 hát 3. O.Jakócs Liza 1:14,59
100 hát 6.Dancsó Dorottya 1:26,77

Téli Varázs – Zombor, 2014.02.16
A kategória
100 vegyes 1.Hild Zsanett 1:50,68
50 gyors 2.Hild Zsanett 43.13
B kategória
100 vegyes 4. Handa Dóra 1:50,02
100 vegyes 5. Kovács dina 1:51,74
50 mell 3. Kovács Edina 54,62
50 gyors 6. Handa Dóra 44,44
C kategória
100 vegyes 2. Főglein Liza 1:32,26
100 vegyes 6. Doszpod Bernadett 1:43,84
50 pill. 1 Főglein Liza 40,21
50 hát 1. Horváth Levente 40,70
50 hát 2.Horváth Luca 41,02
50 mell 2. Horváth Levente 46,42
50 mell 2.Doszpod Bernadett 49,0
50 gyors 2. Horváth Luca 35,92
4×50 gyorsváltó 2. Szekszárdi Vízmű SE 2:45,53 (Hild Zsanett, Handa Dóra, Főglein Liza, Horváth Luca)

Eredmények (729 KB)

Előadás II.

2014. február 25-én került sor egy újabb érdekes délutáni programra. Most a vízi balesetekről és az elsősegélynyújtásról hallhattak érdekfeszítő előadást a gyerekek. A Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének jóvoltából gyakorlati bemutatót is kapott az ifjúság, a vállalkozóbb szelleműek ki is próbálhatták az újraélesztés menetét.

A Szekszárdi Vízmű SE úszói a programnak köszönhetően nagyobb felelősséggel tudják segíteni társaikat az esetleges nyári vízi balesetek megelőzésében és szükség esetén a mentésben. A fiatalok nagyon élvezték a gyakorlatias bemutatót, és bevallásuk szerint igen hasznosnak találták.

Mikulás látogatás

December 6-án a Szekszárdi Vízmű SE-nél több mint 240 gyermek örülhetett az ajándékoknak, miután az uszodába is bekopogtatott a Mikulás.

Előadás

Decemberben tovább folytatódott egészségre nevelő és szemléletformáló programunk. Két órás előadás keretében vártuk a Vízmű SE úszóit és szüleiket. Összesen 40-en vettek részt a programon, melyen az egészséges táplálkozásról, kimondottan a sportolóknak ajánlott táplálkozásról hallhattak az érdeklődők. A gyerekek megtudhatták, hogy mit érdemes fogyasztani edzés előtt és után, vagy éppen milyen étrenddel tudjuk teljesítményünket fokozni.

A programok során újra előkerült az energiaitalok kérdése. Szakembereink elmondták, hogy az energiaitalok manapság divatos fogyasztása teljesen érthetetlen, hiszen egy fiatal szervezetnek nincsen szüksége plusz energiára, a szükséges energiát a megfelelő táplálkozással és rendszeres testedzéssel kell elérni.

Mindkét előadó kiemelte, hogy legfontosabbnak a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt tartják. A legkisebb folyadékhiány is jelentősen csökkentheti a teljesítményünket és koncentráló képességünket.

Egészségnap

2013. november 26-án rendeztük meg a Babits Kulturális Központban „Egészségnap” című egész napos programunkat. A nap folyamán 160 fiatal látogatta meg a rendezvényt és tájékozódott az energiaitalokról és fogyasztásuk hatásairól.

Egy különleges ételkóstolóval is vártuk a diákokat. A különböző ételek mind az egészséges táplálkozás jegyében készültek, alacsony só és cukortartalom, és magas rost és ásványi anyag tartalom jellemezte őket. Igyekeztünk a fiatalok ízlésvilágát eltalálni. A visszajelzések alapján ez sikerült is. Lelkesen fogyasztották a főként zöldségekből, gyümölcsökből készült ételeket.

A programban helyet kapott még az uszodahigiénia bemutatása is. Gaál Zoltánné a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének munkatársa előadást tartott a helyes uszodai etikettről, és a betegségek megelőzésének lehetőségéről.

A programot a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1380 azonosítószámú pályázatunk keretében valósítottuk meg.

Pörbölyi kerékpártúra

Még a barátságtalan időjárás sem ijesztette el azt a 35 fős csapatot aki múlt szombaton útra kelt, hogy kerékpárral járja be Szekszárd környék erdei kerékpárútjait. A Szekszárdi Vízmű SE egy pályázat részeként szervezett kerékpártúrát a gemenci tájvédelmi körzetben lévő Pörbölyi Ökoturisztikai Központba. A szép számú gyereksereg mellett jó pár szülő is vállalta, hogy csatlakozik és letekeri az 58 km-es távot.

A sportos társaság a szekszárdi Fedett uszoda elől indult. A várost elhagyva a gyér forgalmú Keselyűsi úton, majd Gemencbe kiérve a jól kiépített árvízvédelmi töltésen gurult Pörbölyig a csapat. A túra során a gyerekek megcsodálhatták, a lassan őszi színeibe bújó erdő szépségeit. És közelről láthattak a kerékpárút mentén táplálék után kutató, földet túró vaddisznókat, és a már “meghódított” teheneit hajtó, gyönyörű agancsú szarvasbikát is.

Megérkezvén a Pörbölyi Ökoturisztikai Központba finom ebéd várta a kissé megfáradt, eső áztatta kirándulókat. Majd a helyi állatpark megtekintése után új erőre kapva indultunk vissza Szekszárdra. Az szemerkélő eső és az olykor felerősödő szél sem szegte kedvüket a gyerekeknek, és az út végére ugyan megfáradva de rengeteg élménnyel térhettek haza.

Következő oldal »